tisdag, juli 18, 2006

Tolon

Hotellet: Vi bodde på Hotell Apollon som var ett fint och ganska familjärt ställe. Fin pool med härliga solstolar och poolbar. Helt okej frukostbuffé men inte mer än så. Rummen bestod av en ganska hård dubbelsäng, fräscht badrum och balkong. Välj ett rum med havsutsikt!! Hotellet ligger nära huvudgatan med alla restauranger och lite shopping. Stranden ligger också hyffsat nära. 150-200 m att gå kanske.

Bästa restaurangen: Det finns cirka 70 restauranger i Tolon, har jag för mig att guiden sa. Alla grekiska tavernor är i ungefär samma klass. Underbart god tsatsiki, grekisk sallad med RIKTIG fetaost, souvlaki-spett med mera. Dock ingen större variation. Bästa maten hade Marias taverna som ligger på huvudgatan i den nyare delen, precis innan "svängen". Underbar utsikt över vattnet. De hade rätter som inte var helt vanliga på de andra restaurangerna, bland annat en god pasta med grönsaker som jag åt två gånger.

Bästa lunchstället: Creperie caramel ligger nere vid stranden och har ruskigt goda pannkakor och våfflor. Vill du inte äta sött finns crepes med massvis av olika fyllningar och goda sallader med bröd.

Shopping: Tolon är väl inte direkt ett shoppingparadis men det vanliga turist-utbudet finns. Allt som innehåller sol och bad går att köpa (t.ex solkräm, solglasögon, badhandduk, badbyzor, baddräkt osv) En del fina smycken, saronger och kläder men inga direkta fynd.

Bästa stranden: Är strandremsan som ligger i den nyare delen av staden. Två solstolar med parasoll kostar 8 Euro! Dyrt!



Utflykter: Vi hyrde bil en dag och åkte runt och tittade. Utfylt med båt är ett annat alternativ. Vi besökte den fina staden Naflion med mysiga gränder och en stor borg som ligger på ett berg. Aten ligger 3 timmar bort med bil och det bör man förstås inte heller missa. Det finns en hel del historiska platser i närheten också, bland annat porten i Mykene.

Inga kommentarer: